Кремъл заяви във вторник, че никой не изключва възможността Русия

...
 Кремъл заяви във вторник, че никой не изключва възможността Русия
Коментари Харесай

Русия топи леда със саудитите, цените ниски до май

 

Кремъл съобщи във вторник, че никой не изключва опцията Русия и Саудитска Арабия да възобновят договарянията за съдействие във връзка с петролното произвеждане, макар неуспеха на преговороте във формата " ОПЕК + ". Тогава Русия отхвърли предлагането на ОПЕК за в допълнение редуциране на взаимните петролни добиви, което потопи цената на петрола до 31 $ в понеделник и я върна на равнища, близки най-ниските, регистрирани след войната в Персийския залив. Във вторник обаче цените се върнаха до 36 $ за барел.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков уточни пред кореспонденти, че съмненията на пазара, породени от срутва на цената на петрола, евентуално ще продължат известно време, само че съобщи, че такава неустойчивост е била планувана и че стопанската система на Русия има задоволително интернационалните запаси, с цел да устои на измененията.

Министърът на енергетиката Александър Новак също удостовери, че " не изключва опцията за нови взаимни ограничения с ОПЕК за стабилизиране на пазара ". Това обаче се чака да стане прези май или юни. Той добави, че Русия може да усили все още производството на нефт с 200 - 300 хиляди барела дневно и с 500 хиляди барел в бъдеще, в случай че се наложи такава мярка.

Според Новак, възобновяване на цените на петрола ще отнеме няколко месеца.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР